Marwadi Tadka: Jam Doughnuts recipe - Jam Donut recipe

Jam Doughnuts recipe - Jam Donut recipe

Jam Doughnuts Recipe



เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•เคˆ เคช्เคฐเค•ाเคฐ เคธे เคฌเคจाเคฏे เคœाเคคे เคนैं เคฒेเค•िเคจ เค…เคชเคจे เคŠเคชเคฐ เค‡เคฒाเคฏเคšी เค”เคฐ เคšीเคจी เค•ी เคนเคฒ्เค•ी เคธी เคชเคฐเคค เคฒเคชेเคŸे, เค—ोเคฒ เค—ोเคฒ, เคเค•เคฆเคฎ เคธोเคซ्เคŸ เค”เคฐ เค…เคจ्เคฆเคฐ เคธे เคœैเคฎ เคญเคฐे เคกोเคจเคŸ्เคธ (Jam Doughnuts) เค•ा เค•ोเคˆ เคœเคฌाเคต เคจเคนीं เคนैं.  เค†เคช เค‡เคจ्เคนें เคฎเคจเคšाเคนे เคซ्เคฒेเคตเคฐ เค•े เคœैเคฎ เคœैเคฒी เคฏा เคฎाเคฐ्เคฎเคฒाเคฆ เคœैเคธे เค…เคจเคจ्เคจाเคธ, เคเคชเคฒ, เค”เคฐेเคœ เคฏा เคซिเคฐ เค•ैเคช्เคถिเค•เคฎ เคฎाเคฐ्เคฎเคฒाเคฆ (Bell Pepper Marmlade) เค†เคฆि เคธे เคญเคฐเค•เคฐ เคฌเคจा เคธเค•เคคे เคนैं.  

เค†เคตเคถ्เคฏเค• เคธाเคฎเค—्เคฐी - Jam Doughnut Ingredients

  • เคฎैเคฆा - 1 เค•เคช
  • เคธाเคฒ्เคŸेเคก เคฌเคŸเคฐ - 2 เคŸेเคฌเคฒ เคธ्เคชूเคจ
  • เคฆूเคง - เค†เคงा เค•เคช (เคเค•เคฆเคฎ เคนเคฒ्เค•ा เค—เคฐเคฎ เค•เคฐ เคฒीเคœिเคฏे)
  • เคœैเคฎ - เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•े เค…เคจ्เคฆเคฐ เคญเคฐเคจे เค•े เคฒिเคฏे
  • เคก्เคฐाเคˆ เคเค•्เคŸिเคต เคฏीเคธ्เคŸ - เค†เคงा เค›ोเคŸी เคšเคฎ्เคฎเคš
  • เคšीเคจी - 2 เคŸेเคฌเคฒ เคธ्เคชूเคจ
  • เคชाเค‰เคกเคฐ เคšीเคจी - เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•े เคŠเคชเคฐ เคฒเค—ाเคจे เค•े เคฒिเคฏे
  • เคคेเคฒ - เคกोเคจเคŸ्เคธ เคคเคฒเคจे เค•े เคฒिเคฏे

เคตिเคงि- How to make Jam Doughnuts




เคœैเคฎ เคกोเคจเคŸ्เคธ เคฌเคจाเคจे เค•े เคฒिเคฏे, เคธเคฌเคธे เคชเคนเคฒे เค†เคŸा เค—ूंเคฅ เคฒीเคœिเคฏे, เคฎैเคฆा เค•ो เค•िเคธी เคฌเคฐ्เคคเคจ เคฎें เคจिเค•ाเคฒिเคฏे, เคฌเคŸเคฐ, เคก्เคฐाเคˆ เคเค•्เคŸिเคต เคฏीเคธ्เคŸ เค”เคฐ เคšीเคจी เค•ो เคฎैเคฆा เคฎें เคกाเคฒเค•เคฐ เค…เคš्เค›ी เคคเคฐเคน เคฎिเคฒा เคฒीเคœिเคฏे.  เค…เคฌ เค—ुเคจเค—ुเคจे เคฆूเคง เค•ो เคฅोเคก़ा เคฅोเคก़ा เคกाเคฒเค•เคฐ, เคšเคชाเคคी เค•े เค†เคŸे เค•े เคœैเคธा เคจเคฐเคฎ เค†เคŸा เค—ूเคฅ เค•เคฐ เคคैเคฏाเคฐ เค•เคฐ เคฒीเคœिเคฏे.  เค†เคŸा เค—ूเคฅเคจे เค•े เคฌाเคฆ เค—ुเคฅे เค†เคŸे เค•ो 5-7 เคฎिเคจिเคŸ เคคเค• เคฎเคธเคฒ เคฎเคธเคฒ เค•เคฐ เคเค•เคฆเคฎ เคจเคฐเคฎ เคšिเค•เคจा เค†เคŸे เคนोเคจे เคคเค• เค—ूเคฅเคคे เคฐเคนिเคฏे.
เค—ँเคฅे เค†เคŸे เค•ो เคฌเคŸเคฐ เคฏा เคคेเคฒ เคธे เคšिเค•เคจा เค•เคฐเค•े, เคขเค•เค•เคฐ 2 เค˜ंเคŸे เค•े เคฒिเคฏे เคฐเค– เคฆीเคœिเคฏे, เค†เคŸा เคซूเคฒ เค•เคฐ เคฆुเค—เคจा เคนो เคœाเคฏेเค—ा.
2 เค˜ंเคŸे เค•े เคฌाเคฆ เค†เคŸा เคจिเค•ाเคฒिเคฏे เค”เคฐ เคนाเคฅ เคธे เคฆเคฌा เค•เคฐ เคชंเคš เค•เคฐ เคฒीเคœिเคฏे, เค†เคŸे เค•ो เคฅोเคก़ा เคธा เคฎเคธเคฒ เคฒीเคœिเคฏे.  เค†เคŸा เคซिเคฐ เคธे เค‰เคธी เคธाเค‡เคœ เคฎें เค† เคœाเคฏेเค—ा.  เค†เคŸे เค•ो เค›ोเคŸा เค›ोเคŸा เค†เคŸा เคคोเคก़ 8-10 เคญाเค—ों เคฎें เคฌांเคŸ เคฒीเคœिเคฏे, เค†เคŸे เค•ा 1 เคญाเค— เค‰เค ाเค‡เคฏे, เคธूเค–े เคฎैเคฆा เค•ी เคฎเคฆเคฆ เคธे เค—ोเคฒ เคฌॉเคฒ เค•ा เค†เค•ाเคฐ เคฆीเคœिเคฏे, เค—ोเคฒे เค•ो เคช्เคฒेเคŸ เคฎें เคฒเค—ाเค‡เคฏे, เคธाเคฐे เค—ोเคฒे เคฌเคจाเค•เคฐ เคฅोเคก़ी เคฅोเคก़ी เคฆूเคฐ เคชเคฐ เคฒเค—ाเค•เคฐ เคช्เคฒेเคŸ เคฎें เคฐเค– เคฒीเคœिเคฏे.  เคคैเคฏाเคฐ เค‡เคจ เค—ोเคฒे เค•ो เคขเค•เค•เคฐ 1 - 1 1/2 เค˜ंเคŸे เค•े เคฒिเคฏे, เค‡เคธ เคคเคฐเคน เคขเค•เค•เคฐ เค•ि เค•िเคธी เคญी เค—ोเคฒे เค•ा เค†เค•ाเคฐ เคจ เค–เคฐाเคฌ เคนो เคฐเค– เคฆीเคœिเคฏे, เค—ोเคฒे เคซूเคฒ เค•เคฐ เคฆुเค—เคจे เค†เค•ाเคฐ เคฎें เคคैเคฏाเคฐ เคนो เคœाเคฏेंเค—े.

เคœเคฌ เค—ोเคฒे เคซूเคฒ เค•เคฐ เคคैเคฏाเคฐ เคนो  เคœाเคฏें เคคो เค‡เคจ्เคนें เคคเคฒ เคฒीเคœिเคฏे.  เค•เคข़ाเคˆ เคฎें เคคेเคฒ เคกाเคฒเค•เคฐ, เค—เคฐเคฎ เค•เคฐเคจे เคฐเค– เคฆीเคœिเคฏे.  เคคेเคฒ เคฌเคนुเคค เค…เคงिเค• เค—เคฐเคฎ เคฎเคค เค•ीเคœिเคฏे.  เคฎीเคกिเคฏเคฎ เค—เคฐเคฎ เคคेเคฒ เคฎें 2-3 เคฏा เคœिเคคเคจे เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•เคข़ाเคˆ เคฎें เคเค• เคฌाเคฐ เคฎें เค…เคš्เค›ी เคคเคฐเคน เคคเคฒे เคœा เคธเค•े เค‰เคคเคจे เคกोเคจเคŸ्เคธ เคกाเคฒ เคฆीเคœिเคฏे เค”เคฐ เคฎीเคกिเคฏเคฎ เคซ्เคฒेเคฎ เคชเคฐ, เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•ो เคชเคฒเคŸ เคชเคฒเคŸ เค•เคฐ, เค—ोเคฒ्เคกเคจ เคฌ्เคฐाเค‰เคจ เคนोเคจे เคคเค• เคคเคฒ เค•เคฐ เคจिเค•ाเคฒ เคฒीเคœिเคฏे. เคธाเคฐे เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•ो เคคเคฒ เค•เคฐ เคจिเค•ाเคฒ เคฒीเคœिเคฏे.

เค—เคฐเคฎ เค—เคฐเคฎ เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•े เคŠเคชเคฐ เคชाเค‰เคกเคฐ เคšीเคจी เค›िเคก़เค• เค•เคฐ เคฒเค—ा เคฆीเคœिเคฏे.
เคกोเคจเคŸ्เคธ เคฎें เคœैเคฎ เคญเคฐिเคฏे, เคœैเคฎ เคญเคฐเคจे เค•ेเคฒिเคฏे, เค•ेเค• เคกेเค•ोเคฐेเคŸिंเค— เคฎเคถीเคจ เคฎें เคชोเค‡เคจ्เคŸेเคก เคจोเคœเคฒ เคฒเค—ा เคฆीเคœिเคฏे, เค”เคฐ เคœैเคฎ เคญเคฐ เค•เคฐ, เคŠเคชเคฐ เค•ा เคขเค•्เค•เคจ เคฌเคจ्เคฆ เค•เคฐ เคฆीเคœिเคฏे.  เคเค• เคกोเคจเคŸ्เคธ เค‰เค ाเค‡เคฏे, เคšाเค•ू เคธे เค›ेเคฆ เค•ीเคœिเคฏे เค”เคฐ เคฎเคถीเคจ เค•े เคจोเคœเคฒ เค•ो เค›ेเคฆ เค•े เคŠเคชเคฐ เคฐเค–เค•เคฐ เคชिเคธ्เคŸเคจ เค•ो เคฆเคฌाเค•เคฐ เคœैเคฎ, เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•े เค…เคจ्เคฆเคฐ เคญเคฐ เคฆीเคœिเคฏे, เคธाเคฐे เคกोเคจเคŸ्เคธ เค‡เคธी เคช्เคฐเค•ाเคฐ เคญเคฐ เค•เคฐ เคคैเคฏाเคฐ เค•เคฐ เคฒीเคœिเคฏे.
เคœैเคฎ เคกोเคจเคŸ्เคธ (Jam Doughnuts) เคคैเคฏाเคฐ เคนै.  เคคाเคœा เคคाเคœा เคกोเคจเคŸ्เคธ เค–ाเค‡เคฏे เค”เคฐ เค–िเคฒाเค‡เคฏे.  เคฌเคšे เคนुเคฏे เคกोเคจเคŸ्เคธ เค•ो เคเค…เคฐ เคŸाเค‡เคŸ เค•เคจ्เคŸेเคจเคฐ เคฎें เคญเคฐเค•เคฐ เคฐเค– เคฒीเคœिเคฏे เค”เคฐ 2 เคฆिเคจ เคคเค• เค–ाเคคे เคฐเคนिเคฏे.

เคธुเคाเคต

  • เคœैเคฎ เคกोเคจเคŸ्เคธ (Jam Doughnuts) เค•े เคฒिเคฏे เค…เคจเคธाเคฒ्เคŸेเคก เคฌเคŸเคฐ เคฒे เคฐเคนे เคนैं เคคเคฌ 1/4 เค›ोเคŸी เคšเคฎ्เคฎเคš เคจเคฎเค• เคกाเคฒเค•เคฐ เคฎैเคฆा เคฎें เคฎिเคฒा เคฆीเคœिเคฏे.
  • เคก्เคฐाเคˆ เคเค•्เคŸिเคต เคฏीเคธ्เคŸ เค•ो เคฎैเคฆा เคฎें เคกाเคฏเคฐेเค•्เคŸ เคฎिเคฒाเค•เคฐ เค—ूเคฅा เคœा เคธเค•เคคा เคนै, เค…เค—เคฐ เคก्เคฐाเคˆ เคฏीเคธ्เคŸ เค•ा เคฏूเคœ เค•เคฐ เคฐเคนें เคนैं เคคเคฌ เคฏीเคธ्เคŸ เค•ो เค—ुเคจเค—ुเคจे เคฆूเคง เคฎें เคกाเคฒเค•เคฐ เค”เคฐ 1 เค›ोเคŸी เคšเคฎ्เคฎเคš เคšीเคจी เคฎिเคฒाเค•เคฐ เคขเค•เค•เคฐ 10 เคฎिเคจिเคŸ เค•े เคฒिเคฏे เคฐเค–เค•เคฐ เคฏीเคธ्เคŸ เค•ो เคเค•्เคŸिเคต เคนोเคจे เคฆीเคœिเคฏे. 
  • เคœैเคฎ เคกोเคจเคŸ्เคธ เคฎें เคœैเคฎ, เคœैเคฒी เคฏा เคฎाเคฐ्เคฎเคฒेเคก เค•ुเค› เคญी เคญเคฐ เคธเค•เคคे เคนैं.




Jam Doughnuts Recipe




Doughnuts are made with numerous ways but round, soft, cardamom and powdered sugar sprinkled and jam stuffed doughnuts are mouth drooling and awesome in taste. Use any flavored jam or jelly or marmalade like pomegranate, apple, orange or capsicum marmalade for stuffing.
เคนिเคจ्เคฆी เคฎें เคชเคขिเคฏे - Jam Doughnuts Recipe

Jam Doughnut Ingredients

  • Maida - 1 cup
  • Salted butter - 2 tbsp
  • Milk - ½ cup (lukewarm)
  • Jam - for stuffing doughnuts
  • Dry active yeast - ½ tsp
  • Sugar - 2 tbsp
  • Powdered sugar - to sprinkle on top of doughnuts
  • Oil - to fry doughnuts

How to make Jam Doughnuts

For making jam doughnuts firstly knead flour. Take maida in any flour and add butter, dry active yeast and sugar. Mix all ingredients really well. Now add little lukewarm milk at a time and knead soft dough. Keep kneading the dough for 5-7 minutes until it becomes soft and even.
Grease the dough with butter or oil and cover it and keep it aside for 2 hours so that it becomes puffy.
After 2 hours knead the dough once more. Divide the dough into small 8-10 equal parts. Take 1 part, dust it with dry flour and roll it giving a round shape. Place these balls on a plate and keep them aside for 1-1.5 hours more. They become puffy and double in size.
Balls have become puffy now fry them. Take oil in a pan and place on flame for heating. Gently place 2-3 or as many as possible balls in medium hot oil and fry on medium flame for until they turn golden brown in color from all sides. Fry all doughnuts like wise.
Now sprinkle some powdered sugar on piping hot doughnuts.
Stuff doughnuts with jam, for this place a pointed nozzle inside the cake decorating machine and add jam to it then close the cap. Take one doughnut, make a hole with help of knife and place the machine’s nozzle on top of hole and press the liver so that the jam gets filled in the hole. Like wise stuff all doughnuts with jam.
Jam doughnuts are ready. Serve freshly made doughnuts and enjoy eating. Store jam doughnuts in air tight container and enjoy eating for 2 days.
Suggestion:
  • If you are using unsalted butter for making doughnuts then add ¼ tsp salt in the flour.
  • If you are using dry active yeast then add lukewarm milk and 1 tsp sugar into it and cover it for 10 minutes so that yeast becomes active.
  • You can use jam, jelly or marmalade for stuffing the doughnuts.
  • Instead of using cake decorating machine for stuffing doughnuts, use butter paper cones.






No comments:

Post a Comment

Copyright © Marwadi Tadka Urang-kurai